Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U galeriji Artur prva samostalna izložba Stefanie Hudspeth "Bikovi"

20.12.2021.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U galeriji Artur prva samostalna izložba Stefanie Hudspeth "Bikovi"

U galeriji Artur prva samostalna izložba Stefanie Hudspeth "Bikovi"

Foto: Galerija Artur / -

Prva samostalna izložba Stefanie Hudspeth pod nazivom "Bikovi" bit će otvorena u 11 sati u galeriji Artur.

Stefanie Hudspeth rođena je 4. lipnja 1996. godine u Vancouveru u Kanadi. Odrasla je u Dubrovniku. Godine 2015. godine završila je Umjetničku školu Luke Sorkočevića. Od 2015. do 2019. godine pohađala je RIT (Rochester Institute of Technology) u New Yorku te 2019. stekla titulu prvostupnika likovnih umjetnosti.

Sudjelovala je u samostalnim i grupnim izložbama u Kaliforniji, Rochesteru i Dubrovniku. Za vrijeme boravka u Los Angelesu tijekom ljeta 2017., 2018. i 2019. godine radila je kao učiteljica Likovne umjetnosti u Dječjem centru za glazbu i umjetnost.

Udruzi „DART“ pridružila se 2019. godine. S Udrugom je sudjelovala u programima „Lazareti kreativna četvrt Dubrovnika“ na oslikavanju paravana i art radionicama, a u programu „Povijesni vrtovi dubrovačkog kraja“ kao voditelj art radionica u Trstenome i na Lokrumu. Oba programa su financirana iz EU fondova.

Od 2019. godine sudjeluje u radu galerije „Artur“ kroz čije karnevalske i izložbene programe gostuje u Rijeci, Bibinjama te na Elafitima. Godine 2020. zaposlena je kao likovna umjetnica u „Arturu“ preko programa HZZ-a. Program je prekinula zbog odlaska na redovito dodatno školovanje na diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Ovo je njena prva samostalna izložba na kojoj po svome odabiru izlaže na temu bikova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.