Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Galeriji Flora "Vrt u Ogledalu" Mirne Kutleše

21.05.2019.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Galerija Flora

Galerija Flora

Foto: - / -

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora pozivaju na otvorenje izložbe Mirne Kutleše "Vrt u Ogledalu" večeras u 20 sati u Galeriji Flora. Izložba se može pogledati do 8. lipnja svaki dan od 16 do 21 sati.

Mirna Kutleša (1980., Rijeka) je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2004. Od tada kontinuirano izlaže na brojnim skupnim i samostalnim izložbama te je više puta nagrađivana. Radovi joj se nalaze u zbirci riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i zbirci Erste fondacije, te mnogim privatnim zbirkama.

Kroz svoj rad propituje vizualni okoliš sa njegovim hijerarhijama i uspostavljenim narativima izvlačeći na vidjelo neočekivana ili potisnuta značenja. Kroz crtež i sliku, nerijetko ih proširujući u suptilne prostorne instalacije, istražuje kanone reprezentacije utkane u tkivo zapadne civilizacije kako bi stvorila alternativna gledišta.

Bavi se i pedagoškim radom te je ostvarila niz radionica za različite dobne skupine u suradnji s Muzejem grada Rijeke, Muzejem moderne i suvremene umjetnosti te Sveučilištem za 3. životnu dob u Rijeci. Radi kao asistentica na katedri za slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Program se ostvaruje uz financijsku potporu Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.