Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Kazalištu Marina Držića dva zanimljiva gostovanja

24.11.2021.

07:44

Autor: Radio Dubrovnik

KMD

KMD

Foto: - / -

Teatar Exit s predstavom "Pluća" stiže u četvrtak 25. studenog u 20 sati u Kazalište Marina Držića. Amar Bukvić i Jadranka Đokić zaigrat će u komadu koji je režirala Aida Bukvić prema tekstu D. Macmillana.

Već dan nakon, u petak 26. studenog u 20 sati održat će se dubrovačka premijera predstave "Nove pustolovine Sandre Colnago" - autorice i glumice Marije Šegvić, a repriza je u subotu 27. studenog.

„Najlipša žena u Splitu i na cilom svitu“ popularna Sandra, u svom prvom je posjetu Dubrovniku. Uživajte u glumačkim bravurama Marije Šegvić, koja je istražujući metodu maske, u sklopu diplomskog ispita nastalog pod mentorstvom profesorice Ivice Boban, stvorila nezaboravni lik Sandre Colnago.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život. Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Exit s Gradskim Kazalištem Sisak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.