Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Kazalištu večer posvećena Miri Muhoberac

30.09.2022.

07:24

Autor: Radio Dubrovnik

Mira Muhoberac

Mira Muhoberac

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

U Kazalištu Marina Držića večeras će se u 19.30 otvoriti multimedijalna izložba "Homo theatralis: Mira Mićo Muhoberac i Kazalište Marina Držića", točno godinu dana nakon iznenadnoga i preranoga odlaska književne i kazališne kritičarke te dramaturginje koja je od 2002. do 2004. bila ravnateljicom dubrovačkog teatra.

Večer će započeti u 19 sati "Razgovorima o kazalištu", a na Velikoj Sceni KMD-a gostuje Vesna Muhoberac koju će ugostiti književnica Staša Aras.

Publika će od 20 sati također imati priliku pogledati kultni komad Matka Sršena "Sinjorina Estera" koji je režirala Lea Anastazija Fleger, dok u monodrami glumi Glorija Šoletić.

Ovom se izložbom Mira Mićo Muhoberac vraća u prostor kazališta, u atrij koji je redizajnirala i preimenovala u Scenu Noćnik prenamijenivši ga u izložbeni prostor, ali i prostor performansa i cabareta Marlene Dietrich.

Posjetitelji će se prisjetiti Becketta, Nalješkovića, Vojnovića, Gavrana, Calderóna, Sršena, Vetranovića, Reze, Vanje Matujec, Šehovića, Horovitza…. na velikoj sceni i u Bursi koji su drame, komedije, farse približili publici suvremenim kazališnim, novim redateljskim i dramaturškim čitanjima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.