Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Knjižnicama mala glazbena pričaonica "Orašar"

28.10.2020.

10:52

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Udruga "Mala opera" premijerno će u Dubrovačkim knjižnicama večeras izvesti svoj novi projekt – glazbenu priču "Orašar", a ovaj edukativni koncert imat će dvije izvedbe istog dana, prvu u 17 i drugu u 18.30.

Mali slušatelji upoznat će se s pričom njemačkog književnika  E. T. A. Hoffmanna uz projekciju originalnih ilustracija iz prvih izdanja ovog djela. Ove pričaonice su za uzrast djece od 4 do 10 godina.

Uzbudljivu pripovijest o Orašaru prate najljepše stranice klasične glazbe za djecu iz pera P. I. Čajkovskog. Autori koncepta i izvođači su Zdenko Niessner, pripovjedač i pijanistica Danijela Petrić.

Uz potporu Grada Dubrovnika i u sklopu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, ovim projektom nastavlja se već dugogodišnja uspješna suradnja Dubrovačkih knjižnica  i Male opere iz Zagreba u cilju razvoja i odgajanja najmlađe glazbene publike.

U skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, a zbog ograničenog broja posjetitelja, mole se roditelji da svoju djecu prijave na djecji@dkd.hr i napišu na koju izvedbu pričaonice žele doći (onu u 17 ili onu u 18:30 sati). Također, prilikom dolaska na predstavu potrebo je nositi masku (i veliki i mali) i držati se propisanog razmaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.