Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Korčuli dva nastupa Ansambla saksofona Orkestra oružanih snaga RH

08.07.2021.

13:31

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Jučer u srijedu 7. srpnja je pred noć u organizaciji Turističke zajednice Grada Korčule organiziran nastup Ansambla saksofona koji su u sastavu Jazz orkestra Oružanih snaga RH. Na popularnoj pjaci Rotondi raznolik repertoar domaćih i stranih autora je privukao pažnju publike.

Pljeskom su nagradili nadahnute izvedbe izvođači: Vanja Ileković(sopran i alt sax.), Ozren Žnidarić(alt sax.), Marko Zokić(alt sax.), Pavao Pavlović(tenor sax.) i Andrej Henigman(bariton sax.).

Petoricu saksofonista je zatim u večernim satima primio u svojoj kući Paval Pavlović-Pavuleto, gdje su u dvorani na prvom katu održali prigodni koncert popularne glazbe povodom 100 godina kazališta u Pavuleta, u Postrani u Žrnovu.

"Dvorana je osim kazališnih predstava funkcionirala i kao kino, mjesto na kojem su se održavale kazališne predstave, svadbene svečanosti, predavanja", zadovoljno napominje Marija Šegedin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Korčule.

Zahvalila je sumještaninu Pauletu, unuku Pavla Pavlovića koji je obnovio dvoranu i sačuvao prvobitni oblik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.