Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Korčuli održan jazz koncert Marina Jerkunice

18.08.2020.

16:53

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Sinoć je u tišini ljetne noći na prekrasnom ambijentu trga Svetoga Marka u Korčuli održan samostalni koncert jazz glazbenika Marina Jerkunice, kojemu je ovo uz Suradnju Centra za kulturu Korčula deseti godišnji koncert.

Sinoć su se skupa s Korčulanima pridružili ovom jazz događaju prateći jazz kompozitora i profesora klasične gitare Marina Jerkunice iz Splita, koji ih je iznenadio vlastitim skladbama free jazza, neke su teme skladane pa varijacije na njih, a neke je skladao na licu mjesta uz elemente flamenca, klasike, jazza, bluesa, koje prvenstveno i spadaju avangardnom jazzu i world music.

Zadnjih godina Marin Jerkunica živi u Korčuli gdje je sa svojom partnericom kantautoricom Vandom Ivelja osnovao i duet “Borderline”, nastupajući na raznim glazbenim priredbama.

Marin Jerkunica ima i svoju jazz glazbenu grupu, tako da ga ili samostalno, ili u duetu ili s grupom traže mnoge pozornice. U cilju popularizacije jazz glazbe Marin Jerkunica skupa s Centrom za kulturu vodi i Korkyra jazz festival na kojemu uz iskusna glazbena imena nastupaju i mladi glazbenici i obogaćuju kulturni život Korčule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.