Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Korčuli započeo "Marko Polo Fest"

17.07.2021.

13:31

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Nakon sinošnje prezentacije i kušnje vina u konobi Komin u Korčuli započeo je ovogodišnji trodnevni Međunarodni Marko Polo Fest - Festival pisme i vina. Tako se znaju i prvi pobjednici. Bilo je prijavljeno 38 bijelih i 36 crnih vina iz Republike Hrvatske i susjedne Republike Slovenije.

Komisija u sastavu 5 naših najboljih vinoljubaca osim ocjena za kvalitetu vina, ocijenila je etikete i ambalažu za svakog proizvođača vina i vinogradara.

Mnogi proizvođači koji su tradicionalno vezani za Marko Polo Fest su unijeli novine kako u kvaliteti tako i etiketiranju vinskih proizvoda.

II. Nagradu za najbolja bijela vina osvojila je PZ ”Podšpilje” sa otoka Visa za endemičnu sortu ”Vugava”.

II. Nagradu za najbolja crna vina osvojila je vinarija PZ ”Putniković” s poluotoka Pelješca.

I. Nagradu za najbolja bijela vina osvojila je vinarija ”Enjingi” – Vetovo, a I. nagradu za najbolja crna vina vinarija ”Vinoplod” iz Šibenika.

Šampion i dobitnik ovogodišnje Grand Prixa 26. Međunarodnog Marko Polo Festivala pisme i vina Korčula 2021. je vinarija ”Vinska Klet – Goriška Brda iz Republike Slovenije.

Druga festivalska večer se nastavlja večeras od 21 sat u Račišću gdje će ispred hotela Mediteran biti klapska pjesma uz nastup ženski klape Divna iz Trpnja,te muških klapa Geta iz Orebića i Kumpanji iz Blata. Njima će se pridružiti i popularni Trio Gušt.

Zadnja festivalska večer se održava sutra u nedjelju, 18.7.ispred crkve sv. Roka u Postrani u Žrnovu, kada će biti dodijeljena priznanja i nagrade, kao i Grand prix Marko Polo Festa, kojega će s pozornica voditi Denis Šabić iz Splita i Nila Miličić Vukosavić iz Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.