Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Kući Bukovac predavanje o donaciji Glen

26.05.2022.

09:38

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Predavanje u Kući Bukovac

Predavanje u Kući Bukovac

Foto: Muzeji i galerije Konavala / -

Danas u 17 sati u Kući Bukovac će se održati izlaganje više kustosice Helene Puhare na temu donacije Glen, bogate zbirke djela Vlaha Bukovca, njegove kćeri Jelice i kipara Oscara Nemona, koja su bila u vlasništvu sir Alexandera i lady Zorice Glen, pokćerke Bukovčevog sina Aga.

Riječ je o deset slika Vlaha Bukovca iz različitih faza njegovog rada, jednoj slici njegove kćeri Jelice, bisti Aga Bukovca i medalji s likom Vlaha Bukovca, djelima autora Oscara Nemona, koja su posredstvom lady Jadranke Beresford Peirse i njene zaklade The International Trust for Croatian Monuments dopremljena iz Londona i pohranjena u Kući Bukovac u Cavtatu 2006. godine.

"Ovo je također prigoda da zahvalimo i ostalim donatorima Kuće Bukovac, među kojima su Miho Bokarica, Pavo Vukić, obitelj Kušelj, Anamarija Žuvela, kao i svima onima koji su nam donirali ili će tek donirati novčane priloge za otkup Bukovčeve slike Konavoski tkalci", ističu iz Kuće Bukovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.