Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Kulturnom centru "Jadran" samostalna izložba Ivane Miloglav

21.04.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Kulturnom centru "Jadran" samostalna izložba Ivane Miloglav

U Kulturnom centru "Jadran" samostalna izložba Ivane Miloglav

Foto: Plakat izložbe / Kulturni centar "Jadran"

"Requiem For The Dream" ime je nove samostalne izložbe umjetnice Ivane Miloglav. Izložba je nazvana prema istoimenom audiovizualnom radu koji će biti premijerno prikazan u Kulturnom centru Jadran večeras u 19 sati.

Novi radovi dio su koncepta započetog 2018. godine izložbom "Intro" u Art radionici Lazareti, kad se prvi put pojavljuje lik HEART kao umjetničin alter ego.

HEART je anagram od Earth, a predstavlja lik Zemlje u ljudskom obličju koji živi na Planetu X gdje piše svoje priče. Želeći istaknuti drugačiju perspektivu, pomaknuto očište, drugi kut gledanja na stvari i događaje, HEART piše priče, scenarije, odnosno razne mogućnosti razvoja događaja.

Nastavljajući se na dosadašnje radove koji izazivaju čovjekovu percepciju, priča pobuđuje gledatelja/čitatelja da mijenja fokus gledišta te empirijski širi spoznaju o svijetu oko sebe.

Live streaming sa otvorenja izložbe možete pratiti na facebook stranici Kulturnog centra Jadran https://web.facebook.com/kulturni.centar.Jadran , nakon čega će biti dostupan podcast u kojem umjetnica govori više o svom radu objavljen na youtube kanalu https://www.youtube.com/channel/UC4renF2SrkHbtNSrLwBgstg

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.