Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Lazaretima Lerova predstava "Jugo"

12.10.2021.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik

ST Lero/ Željko Tutnjević

ST Lero/ Željko Tutnjević

Foto: - / -

Studentski teatar Lero će večeras prikazati predstavu "Jugo" u režiji Davora Mojaša. "Jugo" je mogući trag kazališnog propitivanja posebnih stanja i ozračja Grada kada ga kupaju kiše i oplakuju valovi, stanje pojačanog juga koje traje sa svim onim što znači i što izaziva.

Poetična scenska priča u kojoj se ogleda moguća zrcalna slika duše Grada kojem je posvećena i onih koji je ovom izvedbom slute.

S "Jugom" Lero je nastupio na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama posvetivši svoju predstavu velikanima hrvatskog glumišta Miši Martinoviću i, svom dugogodišnjem članu, Predragu Vušoviću Pređu.

Nova izvedba "Juga" ostvarena je u suradnji s Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA iz Dubrovnika kroz projekt „Zlatni i aktivni (ZA)“, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izvedba je, uz pridržavanje protuepidemijskih mjera, u Lazaretima večeras u 19.30 uz besplatan ulaz.

Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić, autor originalne glazbe za predstavu je Petar Obradović a videa Rela Petric. Oblikovatelj svjetla Antonio Ljubojević, tehničko vodstvo Mato Brnjić, grafički dizajn Nora Mojaš. Igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Rela Petric, Barbara Damić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.