Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Lazaretima predstavljanje zbirke kratkih priča "Nastavi priču"

14.07.2021.

12:06

Autor: Radio Dubrovnik

AR Lazareti

AR Lazareti

Foto: - / -

U sklopu ciklusa "Književnost u Lazaretima. Razgovor s Autorom" večeras u 20 sati na Komardi održat će se predstavljanje zbirke kratkih priča "Nastavi priču" i razgovor s autoricama. Sudjeluju Luiza Bouharaoua; Marija Andrijašević, Paula Zore i Staša Aras.

„Nastavi priču” – prva kolaborativna zbirka kratkih priča!

Zbirka „Nastavi priču” sadrži 12 priča koje je na temelju fragmenata nastalih na Književnom klubu i radionici kreativnog pisanja u Ženskoj kaznionici u Požegi napisalo 12 spisateljica, i to: Marija Andrijasević, Staša Aras, Lana Bastašić, Ivana Bodrožić, Maša Kolanović, Tanja Mravak, Marija Rakić Mimice, Korana Serdarević, Nora Verde, Jelena Zlatar Gamberožić, Jasna Jasna Žmak i Luiza Bouharaoua.

O knjizi:
Zbirka „Nastavi priču” okuplja dvanaest autorica koje predstavljaju najbolje od kratke priče kod nas. Miljenice kritike i publike, dobitnice brojnih domaćih i inozemnih nagrada, u ovoj su se knjizi našle pred do sada nepoznatim zadatkom da nastave tuđu priču.

Dvanaest priča u ovoj knjizi tematiziraju ženska i pokoje muško iskustvo različitih oblika zatvorenosti: od tjelesne i emotivne, preko obiteljske do društvene. Oboružani snagom, izdržljivošću i osjećajnošću, junakinje i junaci ovih priča izlaze iz splitskih predgrađa, novozagrebačkih stambenih blokova, tijesnih domova i kaptolskih WC-a, i kreću na fikcionalno putovanje čiji je glavni cilj izboriti prostore slobode.

Projekt "Nastavi priču" i istoimena zbirka dobitnici su međunarodne nagrade za društvenu inovaciju Sozial Marie.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.