Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Luži otvoren Kulturno informativni centar

23.07.2022.

07:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Luži otvoren Kulturno informativni centar

U Luži otvoren Kulturno informativni centar

Foto: Nino Knežević / Kinematografi Dubrovnik

Potreba za središnjim prostorom, gdje će se prezentirati i promovirati svi oblici kulturnih djelatnosti na gradskom području, kupovati ulaznice i dobiti turističke informacije poticaj je bio ustanovi Kinematografi Dubrovnik da u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika preuredi i otvori novi središnji prostor za informacije i prodaju.

U prizemlju Luže, ispod Zvonika gdje je donedavno bila trgovina Kraš ovih dana otvoren je Kulturno informativni centar, odnosno dubrovački KIC koji djeluje u u sklopu Javne ustanove Kinematografi Dubrovnik, a tijekom ljetnih mjeseci svoj info pult tamo će imati i Turistička zajednica Dubrovnik.

Na jednom mjestu u ovom ugodnom prostoru domaći i strani posjetitelji moći će dobiti informacije o kulturnim i zabavnim događanjima u Gradu te kupiti ulaznice za odabrani događaj, pronaći suvenire naših kulturnih ustanova ali i jedinstvene poklone izrađene rukom umjetnika. Uz ulaznice za programe Dubrovačkih ljetnih igara, FA Linđo, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Kinematografa, te brojna nezavisna događanja, gosti Dubrovnika uz turističke informacije u KIC-u mogu kupiti i Dubrovnik Pass.

Sve to KIC Luža čini jedinstvenom točkom susreta i suradnje kulturnog i turističkog sektora, koji će u budućnosti rasti i nadograđivati se novim sadržajima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.