Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Muzeju Rupe izložba i radionica "Crvena jaja i zelena trava"

13.04.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Muzeju Rupe izložba i radionica "Crvena jaja i zelena trava"

U Muzeju Rupe izložba i radionica "Crvena jaja i zelena trava"

Foto: Dubrovački muzeji / -

U sklopu obilježavanja 150. godina osnutka, Dubrovački muzeji danas u 12 sati u žitnici „Rupe“ organiziraju otvorenje izložbe "Crvena jaja i zelena trava - Likovnost i simbolika Uskrsa u tradicijskoj kulturi" autora višeg kustosa Ivice Kipre, a u 13 sati radionicu za djecu "Moja mala zvrčoka" koju će voditi preparator za drvo Željko Ćatić.

Na izložbi će biti predstavljeni predmeti poput devocionalija, pisanica, poma te čestitki iz Zbirke predmeta uz običaje, vjerovanja, igre i folklor Etnografskog muzeja, kao i onih u privatnom vlasništvu. Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 4. svibnja 2022. godine.

Na radionici „Moja mala zvrčoka“ namijenjenoj djeci od 7 do 14 godina, preparator za drvo Željko Ćatić na zanimljiv i kreativan način pokazat će kako se izrađuje tradicijsko glazbalo – zvrčoka, koje se koristi pri obredima Svetog trodnevlja. Broj sudionika je ograničen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.