Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Orebiću svečano otvoren Festival peljeških kapetana

16.05.2022.

17:51

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Festival kapetana

Festival kapetana

Foto: Damir Kovačić / TZ Orebić

Uprizorenjem dočeka kapetana koji se vraća s plovidbe u organizaciji općinske Turističke zajednice i izvedbi amaterske kazališne udruge Kušin, sinoć na Trgu Mimbelli u povijesnoj jezgri Orebića svečano je otvoren Festival peljeških kapetana, prvi u nizu ovoga ljeta u zajedničkoj produkciji svih peljeških turističkih zajednica.

Kapetana u svečanoj odori uprizorio je Darko Bogoević-Marušić. Došao je drvenim brodićem, a na obali iza zgrade Pomosrkog muzeja dočekala ga je u tradicionalnoj orebićkoj nošnji, Josipa Matijašević.

Slijedila je zabava na Trgu za okupljene Orebićane i goste, uz svirku i pjesmu Dua Sol iz Korčule, a dobrom raspoloženju uslužujući slatke delicije pelješkog kraja pridonijele su članice pelješkog ogranka Lige protiv raka iz Orebića.

Festival peljeških kapetana trajat će do 15. lipnja i u tom razdoblju najviše u Orebiću bit će održano više kulturno-zabavnih i drugih događanja.

U program festivala uključeno je 48 dionika – restorana, vinarija i školjkara s cijelog Pelješca u kojima će se za njegovog trajanja nuditi usluga po promotivnim cijenama s dva kapetanska menija za 150 odnosno 230 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.