Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U podne u Sponzi izložba "Život teče dalje"

11.05.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

DULU

DULU

Foto: - / -

U atriju palače Sponza u podne će se moći pogledati izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika "Život teče dalje". Neće biti svečanog otvaranja zbog pandemije kako bi izbjegli okupljanje većeg broja posjetitelja, ali je izložba dostupna posjetiteljima u idućih 14 dana.

Na izložbi se predstavlja 19 autora s 25 radova akrila na platnu. Izložba će biti otvorena od 11. do 25. svibnja u vremenu od 9-15 sati svakim radnim danom.

Učesnici izložbe: Ana Salai Barčot, Anto Violić, Baldo Božović, Dragica Maca Lučić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Loren Ligorio, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Maro Kriste, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nikola Nino Dubčić, Pero Skvrce, Robert Kralj, Sunčana Barbarić, Valter Kožul i Vedran Grabovac.

Ovo je druga izložba DULU-a u ovoj godini, a riječ je o radovima nadahnutim sakralnim objektima grada i okolice. Radovi su formata 100x80 cm i nastali su uglavnom tijekom proljetnih mjeseci 2020. godine.

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika djeluje 40 godina. Danas broji 26 aktivnih članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Uz godišnje izložbe svojih članova Udruga sudjeluje u organizaciji županijskih izložbi te likovnih kolonija na kojima osim članova udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva.

Od 2007. DULU sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira Hrvatski sabor kulture, te je 2007. u Bjelovaru, 2010. u Karlovcu i 2016. u Koprivnici dobila nagradu kao najuspješnija udruga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.