Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Ponikvama održan koncert mladih peljeških gitarista

13.03.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Ponikve

Ponikve

Foto: Dnevnik u podne / HRT

U vatrogasom domu u Ponikvama održan je prigodni koncert polaznika male škole gitare koju za školsku djecu sa središnjeg i istočnog dijela Pelješca već godinama vodi glazbeni pedagog i vrsni gitarist Valentin Golembiovski iz Žuljane.

Nastupilo je, izvodeći popularne skladbe domaćih i stranih autora, 25-ero polaznika tečaja od početnika do učenika 3. godine.

Najviše ih je, dvanaestero bilo iz Ponikava, zatim iz Stona, Žuljane i Trstenika-. Među njima i učenik šestog razreda područne OŠ u Putnikoviću Julijan Lopin iz Žuljane čiju su glazbenu nadarenost uočili u bečkoj filharmoniji ponudivši mu stipendiju za nastavak glazbene izobrazbe.

Mladi pelješki gitaristi oduševili su svoje roditelje, Ponikovce i druge Pelješčane koji su u velikom broju nazočili koncertu. Roditelji su zahvalili Valentinu Golembiovskom na njegovom trudu i uspješnom vođenju škole gitare i DV Ponikve u čijim se prostorima održava tečaj gitare.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.