Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Pridvorju se otvara izložba "Na razvalinama starog Epidaura"

20.12.2021.

07:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Pridvorju izložba "Na razvalinama starog Epidaura"

U Pridvorju izložba "Na razvalinama starog Epidaura"

Foto: Muzeji i galerije Konavala / -

U 17 sati u Odjelu za arheologiju u Pridvorju bit će otvorena izložba "Na razvalinama starog Epidaura" koje će se održati u sklopu javnog događanja "Fragmenti Epidaura i okusi antike".

O samoj izložbi koja prikazuje dijelove života antičkog Epidaura više će reći Helena Puhara, viša kustosica Muzeja i galerija Konavala. Također, na otvorenju će kustosica Jelena Beželj predstaviti online-platformu koja prikazuje dosadašnja istraživanja i nalaze na prostoru Cavtata, a koja je nastala u suradnji s tvrtkom Link2. Izložbu će otvoriti ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić i predsjednik udruge Agroturizam Konavle Ivo Mujo.

Na otvorenju će lik Kvinta Marcija upriličiti Ante Đurković, a za glazbeni program pobrinut će se mlada glazbenica Barbara Čolak.

Udruga Agroturizam Konavle pripremit će zalogaje iz ponude bogate antičke trpeze, a posjetitelji će moći kušati i aromatizirano vino.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.