Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Strasbourgu otvorena izložba Stjepka Mamića

22.12.2019.

15:00

Autor: Radio Dubrovnik

Stjepko Mamić

Stjepko Mamić

Foto: - / -

U sjedištu Europskog parlamenta u Strasbourgu otvorena je izložba hrvatskog slikara Stjepka Mamića. Izložbu je organizirala naša europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić, koja je nakon otvorenja izložbe upriličila svečanu večeru povodom Božića.

Stjepko Mamić je kao gošće na svojoj izložbi ugostio francusko-izraelsku skulptoricu iz Pariza Myriam Sitbon Mendel i hrvatske modne dizajnerice sa kojima surađuje: Splićanku Sladanu Krstic koja živi i radi u Rimu te Jasnu Herak koja živi i stvara u Dubrovniku.

Vernissageu je nazočio veliki broj europarlamentarnih zastupnika iz svih zemalja članica. Posebno je lijepo bilo vidjeti na okupu skoro sve naše zastupnike u EU Parlamentu koji su čestitali Stjepku Mamiću na izložbi i iskazali zadovoljstvo što je ovako posebno lijepa izložba uvod u predsjedanje Hrvatske u Europskoj Uniji.

Ovaj Dubrovčanin je u svijetu likovnosti prepoznatljiv po njegovim osebujnim morskim motivima: mrežama, noćnom ribanju, barkama, ribama, morskoj flori i fauni, svemu lijepom što u moru i okolo mora živi. Njegovi morski pejsaži su i ovoga puta izazvali veliko zanimanje publike, brojnih europarlamentarnih zastupnika i drugih zaposlenika EU Parlamenta, ali i službenih posjetitelja koji su već tijekom postavljanja izložbe zagledali slike i iskazali otvoreno divljenje Mamićevim djelima.

I zaista, u EU Parlamentu u kojem izložbi ne manjka jer se čeka prosječno oko dvije godine za termin izložbe i to ako prijavljena izložba prođe selekciju odbora, mnogi su rekli i umjetniku i organizatorici izložbe europralamentarnoj zastupnici Ruži Tomašić i njenim suradnicama kako je ovo najljepša izložba koju su vidjeli ne smo u EU nego općenito.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.