Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U subotu nastup benda Jall aux Yeux u Lazaretima

24.10.2019.

17:16

Autor: Radio Dubrovnik

Francuska alijansa Dubrovnik

Francuska alijansa Dubrovnik

Foto: - / -

Predstavnici svih alijansi u Hrvatskoj, kao i predstavnici Francuskog Veleposlanstva i Francuskog instituta u Zagrebu okupit će seu Dubrovniku 25. i 26. listopada u povodu obilježavanja 20 godina od osnutka Francuske Alijanse Dubrovnik.

Jedan od ciljeva skupa je okupljanje dubrovačkih profesora francuskog jezika koji podučavaju u osnovnim i srednjim školama radi bolje suradnje i ostvarenja boljih rezultata u radu.

Skup će završiti koncertom sedmeročlanog benda Jall Aux Yeux /žal-o-zje/ u subotu 26. listopada u 21 sat u Klubu Lazareti. Koncert nije rezerviran samo za frankofone posjetitelje. Dapače, posebnost ovog benda je da on ne dolazi iz Francuske, već iz susjedne Bosne i Hercegovine, gdje je entuzijazmom jednog profesora francuskog jezika formiran bend izvrsnih muzičara koji uglavnom ne govore francuski, ali pjevaju na francuskom.

Kroz mješavinu popa, punka, grunga, jazza, rocka, etna i autentičan bosanski patos publika će se zabaviti iako ne mora razumijeti niti jednu riječ.

Koncert je u organizaciji Francuske alijanse Dubrovnik u suradnji s Art radionicom Lazareti a financijski podržan od strane Francuskog veleposlanstva u Zagrebu.

Ulaz na koncert je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.