Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci izložba „Oliver u objektivu Livija Andrijića“

27.07.2021.

12:43

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Facebook Općina Vela Luka

Facebook Općina Vela Luka

Foto: - / -

U povodu treće godišnjice od smrti glazbenog velikana Olivera Dragojevića večeras će u velolučkom Centru za kulturu biti otvorena izložba pod nazivom „Oliver u objektivu Livija Andrijića“. Otvaranje izložbe je u 21 sat.

Ovom izložbom započeti će višednevni kulturno zabavni program kojim će se na dostojan način obilježiti treća obljetnica smrti najpoznatijeg Velolučanina i Korčulanina.

Istim povodom sinoć je u velolučku trajektnu luku uplovio trajekt „Korčula“ s brojnim glazbenicima koji su održali koncert na ovom brodu od Splita do Vele Luke.

Zabava je nastavljena i nakon toga na prepunoj velolučkoj rivi. Narednih dana održati će se još niz sličnih manifestacija. Recital u župnoj crkvi svetog Josipa, koncert na pijaci ispred župne crkve, nakon toga đez koncert te polaganje vijenaca na Oliverov grob.

U svim spomenutim glazbenim priredbama nastupit će brojne hrvatske glazbene zvijezde, svi od reda prijatelji i poštovatelji velikog Olivera. Između ostalih Gibonni, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Marko Tolja, splitski „Dupini“, Elvis Stanić i mnogi drugi poznati glazbenici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.