Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U veloj Luci "Stajun od lumblije"

22.10.2019.

17:22

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Vela Luka

Općina Vela Luka

Foto: - / -

Uoči blagdana Svih Svetih i razdoblja kada se prisjećamo naših najmilijih, u Veloj Luci tradicionalno se radi kolač lumblija. S ciljem promocije ove autohtone slastice i svisvetskih običaja, velolučka Općina i TZ i ove godine organiziraju gastro manifestaciju "Stajun od Lumblije".

Održat će se u Veloj Luci od 23. do 26. listopada. U sklopu „Stajuna od lumblije“ organizirana su predavanja i radionice kroz koje ćete se imati priliku upoznati s recepturom ovog tradicionalnog kolača ali i naučiti sam proces izrade.

Središnji događaj manifestacije je natjecanje za „Zlatnu Lumbliju“ koje će se održati u petak, 25. listopada u Centru za kulturu Vela Luka, osim prezentiranja i proglašenja najukusnijih lumblija na događaju će biti predstavljena ponuda proizvoda lokalnih OPG-ova a sve će biti popraćeno s kulturno umjetničkim programom. S obzirom da ćete kroz radionice imati priliku naučiti izradu ove unikatne delicije, zašto se i sami ne bi okušali u natjecanju? Možda baš vaša bude proglašena „Zlatnom lumblijom“!

Broj sudionika na natjecanju je ograničen, zato se prijavite što prije. Prijave na natjecanje se zaprimaju u uredu Turističke zajednice Vela Luka a svi prijavljeni natjecatelji dobivaju bon za kupnju sastojaka potrebnih za izradu ove jedinstvene slastice.

Stoga, dođite u Velu Luku na najmirisniju i najslađu manifestaciju „Stajun od lumblije“, napravite svoju lumbliju i darujte je najmilijima!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.