Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj Luci "Stajun od lumblije" s radionicama u vrtićima i školama

27.10.2021.

12:47

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

TZO Vela Luka

TZO Vela Luka

Foto: - / -

U Veloj Luci se održava 5. gastronomska priredba „Stajun od lumblije“. U vrtiću „Radost“, Osnovnoj i Srednjoj školi „Vela Luka“ te hotelu „Korkira“ održavaju se radionice za izradu ovog slatkog kruha koji se tradicionalno izrađuje na zapadnom dijelu otoka Korčule povodom blagdana Svih svetih.

Pored toga na lokalnim radio postajama održavaju se predavanja o načinu izrade ovog kolača te njegovom gastronomskom i kulturološkom značaju za Velu Luku i otok Korčulu.

Glavna ovogodišnja manifestacija održati će se u subotu 30. listopada u hotelu „Korkira“ gdje će se organizirati natjecanje za izradu Zlatne lumblije,  najbolje lumbije u Veloj Luci.

Valja napomenuti da je ove godine po drugi put za redom društvo Velolučana iz Šibenika priredilo u šibenskom restoranu Pelegrin natjecanje i prezentaciju ovog velolučkog kolača.

Organizatori „Stajuna od lumblije“ i ove su godine pored Općine Vela Luka, tamošnja Turistička zajednica i velolučka udruga maslinara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.