Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Veloj spili uprizorenje Živih jaslica

20.12.2019.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Vela Spila Facebook

Vela Spila Facebook

Foto: - / -

Iz Općine Vela Luka pozivaju danas u 16 sati na uprizorenje Živih jaslica u autentičnom špiljskom ambijentu Vele spile, koji je po lokaciji održavanja jedinstven u Hrvatskoj. Vela spila neprocjenjivo je vrijedan prirodni lokalitet poviše Vele Luke.

Treću će godinu za redom pružiti veličanstvenu kulisu posebnom božićnom događaju.

Osim brojnih članova pokladne udruge "Trtajun", koji će u prikladnim kostimima utjeloviti likove iz biblijske priče, s svojom glazbenom izvedbom događaj će upotpuniti međunarodni promicatelj hrvatske kulturne baštine i osvajač najvrjednijih svjetskih nagrada - Gradski zbor "Brodosplit", koji će sjajnim interpretativnim umijećem, tehnikom i ljepotom pjevanja, događaj zasigurno podići na zavidnu razinu.

Uprizorenje Živih jaslica u jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu svake je godine 'magnet' za veliki broj posjetitelja što se očekuje i ove godine.

Događaj se organizira suradnjom Općine Vela Luka, Turističke zajednice Vela Luka, pokladne udruge "Trtajun" i Centra za kulturu Vela Luka uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.