Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U velolučkoj Tvornici limene ambalaže izložba korčulanskih umjetnika

30.12.2019.

15:00

Autor: Radio Dubrovnik/Tonči Donjerković

Likovno stvaralaštvo Vele Luke

Likovno stvaralaštvo Vele Luke

Foto: - / -

U nekadašnjoj velolučkoj Tvornici limene ambalaže otvorena je izložba raznih umjetničkih radova čiji su autori iz više korčulanskih mjesta, a organizator je udruga Likovno stvaralaštvo Vele Luke. Izložba je organizirana u povodu obilježavanja pete godišnjice rada ove vrlo aktivne udruge.

Izložba prikazuje brojne umjetničke slike, među kojima ima radova akademskih slikara , kao što je Petar Omčikus i Ela Fleš. Ima dosta raznih skulptura, kao i fotografija, te rukotvorina od raznih materijala. Ima i starih fotografija  koje prikazuju velolučke motive tridesetih godina prošlog stoljeća.

Na otvaranju ove kulturne priredbe pored ostalih nastupila je velolučka mješovita klapa „Kumpanija“ i velolučka školska dramska skupina „Miki trasi“, koja je ove godine sudjelovala na Dječjem festivalu u Šibeniku na kojemu je osvojila nagradu za svoj nastup.

Ovo je ujedno bila uvjerljivo najposjećenija ovogodišnja izložba u Veloj Luci, a ukupno do sada šesta priređena u prostorima nekadašnje Tvornice limene ambalaže.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.