Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Uberi priču!": Berba slikovnica u masliniku na Lokrumu

17.05.2019.

11:48

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Prvi put u ovom dijelu Hrvatske održava se Festival dječje knjige "Uberi priču!" i to u subotu 18. svibnja od 12 do 14 sati u masiliniku na otoku Lokrumu. Pozivaju se djeca od 5-9 godina da pomognu 'pobrati' slikovnice sa stabala.

Broj sudionika je ograničen zbog određenog broja slikovnica, zato je potrebno prijaviti djecu na ovom linku. Također, svima je omogućen besplatan prijevoz na Lokrum.

U Masliniku svako dijete će ubrati svoju slikovnicu i odnijeti je kući. Osim dijeljenja slikovnica među stablima okićenim knjigama odvijati će se i niz događanja u kojima se smjenjuju kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača.

Književno-scensko zbivanje "Uberi priču" je autorski projekt književnice Sanje Lovrenčić, manifestacija namijenjena predškolcima i djeci prvih i drugih razreda osnovnih škola, koja se kontinuirano odvija od 2005. To je jedna od rijetkih izvaninstitucionalnih, umjetničkih akcija za poticanje čitanja među djecom u Hrvatskoj i kao takva se pokazala vrlo omiljenom. Od 2010. tehnički organizator akcije jest naklada Mala zvona.

Akcija "Uberi priču!" zaživjela je kao godišnje događanje u Zagrebu, Bjelovaru, Koprivnici i Krapinskim Toplicama, te u još nekoliko gradova kao jednokratna akcija. Ove godine u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Odjelom za djecu i mlade po prvi put  "Berba" se odvija u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.