Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Učimo dubrovački" s akademikom Lukom Paljetkom u ljetnikovcu Skočibuha

15.06.2020.

10:11

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U sklopu projekta #kulturauđiru, Dubrovačke knjižnice organiziraju radionice "Učimo dubrovački" s Lukom Paljetkom, edukativni program za sve koji žele bolje upoznati povijest i kulturu Dubrovnika, a osobito lik Marina Držića. Skupina će se sastajati subotom od 20. lipnja do 1. kolovoza u 10 sati.

Radeći s akademikom Lukom Paljetkom obrađivat će se više i manje poznati Držićevi tekstovi. Osim lika i djela Marina Držića polaznici će se upoznati s brojnim činjenicama iz povijesti Dubrovačke Republike i razdoblja renesanse te imati priliku čuti podatke koje za vrijeme redovitog školovanja možda nisu čuli. Radeći na tekstovima upoznat će se s Držićevim jezikom, njegovim specifičnostima i mogućnostima upotrebe. Poželjno je da polaznici prisustvuju svim radionicama kako bi skupina mogla nesmetano napredovati u radu.

Ljetni ciklus radionica "Učimo dubrovački" počinje u subotu 20. lipnja 2020. u 10 sati u ljetnikovcu Skočibuha. Za sudjelovanje na radionicama potrebno se prijaviti na mail adresu lapad@dkd.hr ili na broj telefona 020/441-399.

Prva radionica ”Učimo dubrovački” bila je održana 7. ožujka u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, a sada će se u sklopu programa Dubrovačkih knjižnica ”Ljeto u Skočibuhi” održavati na taraci renesansnog Ljetnikovca.

Radionice se odvijaju uz potpore zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.