Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

„Unterstadt“ HNK iz Osijeka na Dubrovačkim ljetnim igrama

01.08.2013.

00:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Dubrovačkim ljetnim igrama večeras je predstava „Unterstadt“ Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka. To je prvo gostovanje osječke nacionalne kazališne kuće na dubrovačkom festivalu.

Predstava „Unterstadt“, s podnaslovom „Roman jedne osječke obitelji“,  nastala je prema istoimenom romanu Ivane Šojat-Kuči a tema joj je priča građanske obitelji njemačkih korijena u Osijeku od početka do kraja dvadesetog stoljeća kroz sudbine nekoliko generacija. Ova uspješna produkcija HNK u Osijeku dobila je nagradu Hrvatskog glumišta za najbolju dramsku predstavu u cjelini i za najbolje redateljsko ostvarenje  2012. godini kao i Nagrade publike portala TEATAR.hr. Redatelj predstave je Zlatko Sviben, dramaturg Bojan Marotti, scenograf Miljenko Sekulić a kostimografkinja je Katarina Radošević Galić. „Unterstadt“ je na programu Igara uvečeras i 2. kolovoza u 20.30 sati u Stulinoj ulici iza Katedrale gdje je početak predstave koja se nastavlja u parku Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.