Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Uskrs u Primorju" danas na Gromači

28.04.2019.

10:22

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

Udruga "Dubrovački primorski svatovi" poziva na deseto izdanje tradicionalne međunarodne folklorne manifestacije "Uskrs u Primorju" - Gromača 2019., koja će se održati danas, na Mali Uskrs, u 16 sati u Gromači.

 

Svojim nastupima i prezentacijom običaja sudjelovat će brojna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sudjeluju Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, FA "Linđo" iz Dubrovnika, KUD Sv. Ilija – Kljaci iz Drniša, KUD Zvona Zagore Mirlović iz Šibenika, KUD Sv. Juraj s Osojnika, HKUD fra. Petar Bakula iz Posušja, KUD "Stjepan Radić" iz Pridvorja, HKUD Čapljina iz Čapljine i domaćini udruga "Dubrovački primorski svatovi".

Tradicionalna manifestacija "Uskrs u Primorju" za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika. Ovo ruralno područje je svega par kilometara udaljeno od središta grada i ima snažan agroturistički potencijal. Prilika je to za prezentaciju raznolikosti i kulturne baštine, kroz zabavu, gastronomiju i aktivan boravak u prirodi.

Građanima i posjetiteljima na raspolaganju je posebna besplatna autobusna linija JGP Libertas Dubrovnik. Polazak prema Gromači je u 15.15, a povratak u 18.30. Autobus se zaustavlja na stanici kod Tommyja u Gružu, ispred RK Srđ, u Komolcu i u Mokošici.  Podsjećamo kako i ovaj vikend vrijedi posebna gastronomska ponuda u četiri seoska domaćinstva.

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.