Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uspješno ostvaren projekt "Korčulanska baština"

12.06.2021.

10:40

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Na veliko zadovoljstvo organizatora Gradske knjižnice Ivan Vidali, TZ Grada Korčule (Visit Korčula) i TZ Općine Lumbarda (Visit Lumbarda) i ove godine uspješno je realiziran projekt KORČULANSKA BAŠTINA, koji se provodi redovito od 2012. godine.

"Raspisali smo natječaje za najbolja likovna, literarna i dramska ostvarenja učenika osnovnih škola s ciljem očuvanja korčulanske kulturne baštine", kaže Milojka Skokandić, ravnateljica Gradske knjižnice Ivan Vidali.

Ove godine projekt je realiziran na temu OSOBITE PUČKE IZREKE i posvećen je izrekama u kojima se spominju dijelovi ljudskog tijela.

Nagrađeno je ukupno 14 likovnih i 12 literarnih radova, a jučer su uručili priznanja najboljima.

Nagrađeni učenički radovi izloženi su u Atriju doma kulture, te objavljeni u Katalogu odabranih radova koji sadrži relevantne podatke o učenicima, mentorima i samom projektu. Svečanost dodjele uveličali su nastupi učenika 4 raz. Područne glazbene škole u Korčuli pod voditeljstvom mentorice Ružice Buj.

"Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli uspjehu ovog projekta, provedbom kojeg potičemo našu djecu i mlade na čuvanje tradicije i baštine, njegujemo međugeneracijsku suradnju i kulturno-turističku promociju Grada i otoka Korčule", glasi poruka organizatora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.