Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

USUD večeras predstavlja ''Dubrovački spomenar''

25.11.2021.

07:44

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama predstavit će u Čitaonici Narodne knjižnice Grad ovogodišnji ''Dubrovački spomenar'', zbirku poezije i proze. Promocija će se održati u 18 sati.

Spomenar će predstaviti predsjednica USUD-a Ana Bašić, a podijeljen je u dva dijela 'online poeziju' i 'pogled na književno djelo'.

Online poezija dijelom obuhvaća godišnji rad Udruge, ono što su kroz desetak mjeseci pjesnici i pisci na stranici Udruge objavljivali pod raznim tematskim cjelinama kao 'Pod križem 2021.', 'Sva moja proljeća', 'Ja i more' i ostale. 'Pogled na književno djelo' obrađuje 11 zbirki poezije i jednu zbirku proze. Za Spomenar se prijavilo 11 pjesnika koji se bave raznim temama, od općih, svakodnevnih, do domoljubnih. Poezija je misaona, pejzažna, narativna, pisana u vezanom i slobodnom stihu.

Na književnoj večeri sudjelovat će: Aurelija Nadilo, Zvjezdana Macura, Katica Protić, Diana Hilje, Nenad N. Kera, Stanka Sršen, Antun Anđelić, Mihaela Zekić, Ane Deranja, Tijana Mladinov Vuletić i Ana Bašić. Udruga je sabrala u zbornik onoliko pisane riječi koliko joj je omogućavala ovogodišnja ekonomska platforma, dok je program obuhvaćao i više od četiri godišnja doba.

U skladu s epidemiološkim mjerama za suzbijanje širenja zaraze bolesti COVID-19, ulazak je slobodan uz predočenje valjane covid potvrde ili drugog dokaza o preboljenju, cijepljenju ili testiranju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.