Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Ususret sv. Vlahu": Večeras predavanje "Između Istoka i Zapada"

14.01.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Ususret sv. Vlahu": Predavanje "Između Istoka i Zapada"

"Ususret sv. Vlahu": Predavanje "Između Istoka i Zapada"

Foto: Dubrovačka biskupija / -

Tribine „Ususret sv. Vlahu“ ove godine održavaju se u kontekstu jubilarne 1050. Feste sv. Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.

Svi programi odvijat će se sukladno važećim epidemiološkim mjerama, a moći će se pratiti putem internetskih kanala Dubrovačke biskupije.

Večeras u 19 sati u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku predavanje „Između Istoka i Zapada: podrijetlo ranosrednjovjekovnih svetaca zaštitnika na istočnoj obali Jadrana“ održat će dr.sc. Ana Marinković i dr.sc. Trpimir Vedriš. Predavanje se može pratiti i online.

U četvrtak 20. siječnja u 18 sati u dvorani Ivana Pavla II. održat će se predstavljanje knjige Josipa Kajinića „Kardinal Franjo Šeper: uloga i značenje u promjenama u Katoličkoj crkvi i društvu“. Knjigu će predstaviti dr.sc. Josip Kajinić i dr.sc. Jakša Raguž.

U četvrtak 27. siječnja u 19:30 u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku predavanje „O prvoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku“ održat će dr.sc. Danko Zelić.

U sklopu 1050. Feste sv. Vlaha u subotu 5. veljače u 19:30 u dvorani Ivana Pavla II. bit će predstavljanje knjige Miljenka Domijana „Armenia Sacra - hodošašće sakralnoj arhitekturi“. Knjigu će predstaviti dr.sc. Miljenko Domijan, akademik Luko Paljetak i Ivan Viđen. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.