Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

„Veće od kuće", zbirka proznih zapisa i poetskih eseja

06.11.2018.

14:21

Autor: Nila Miličić Vukosavić

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

U Art radionici Lazareti održan je susret s pjesnikinjom Dortom Jagić. Dorta Jagić dobitnica je Goranovog vijenca za ukupan prinos hrvatskoj poeziji, a u Art radionici Lazareti predstavila je svoju najnoviju knjigu „Veće od kuće", zbirku proznih zapisa i poetskih eseja.

Dorta Jagić jedna je od najuglednijih i najomiljenijih domaćih pjesnikinja, dobitnica Goranovog vijenca za ukupan prinos hrvatskoj poeziji. Dorta će u Art Radionici Lazareti predstavititi svoju najnoviju knjigu „Veće od kuće", zbirku proznih zapisa i poetskih eseja.
Osim o novoj knjizi, govorit će i o poeziji, putovanjima, susretima, spajanjima i otuđivanjima, intimnome i javnome, internetu i olovci, o onome što je pokreće i drugim zanimljivim temama.
Voditeljica, moderatorica i urednica programa razgovora s autorima je Staša Aras.
Dorta Jagić rođena je 1974. u Sinju. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove (filozofija i religijska kultura). Piše poeziju, kratku prozu, putopise, dramske tekstove i kazališne kritike. Godinama vodi radionice pisanja poezije i prevodi s engleskog i njemačkog.
Instagram

Instagram

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.