Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:41 / 28.06.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Večer hrvatskih i talijanskih arija otvara festival "Tino Pattiera"

DSO

DSO

Foto: - / -

Dvanaesto izdanje međunarodnog festivala opernih arija "Tino Pattiera" započinje večeras u 21 sat koncertom u atriju Kneževa dvora, a Dubrovački simfonijski orkestar priprema večer hrvatskih i talijanskih arija.

Orkestrom će ravnati maestro Ivan Josip Skender, a kao solisti će nastupiti sopranistica Nikolina Pinko, tenor Domagoj Dorotić i bariton Matija Meić.

Na ovogodišnjem izdanju festivala, kako je najavljeno na jučerašnjoj konferenciji za medije, nastupit će uspješni hrvatski i inozemni operni pjevači, a na programu će uvelike biti zastupnjeni hrvatski skladatelji, pa će tako na večerašnjem programu, uz velikane talijanske opere Bellinija, Verdija, Puccinija i Mascagnija, na programu biti i arije iz opere "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca, kao i arije opere "Mila Gojsalića" i "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca.

Čitav program festivala nalazi se na stranicama Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a kontakt broj za informacije i rezervacije je 417 110.

Tino Pattiera

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.