Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Večer serenada" u atriju Kneževa dvora

09.10.2020.

10:53

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

U sklopu ciklusa "Jesenji glazbeni moskar", koji se kroz listopad održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, u 20.30 u atriju Kneževa dvora nastupit će Gudački komorni ansambl DSO-a pod vodstvom maestra Pavla Zajceva, a koncert nosi naziv "Večer serenada".

Tako će se na programu naći Elgarova Serenada za gudače u e molu, Concertina za gudače skladatelja Ivana Brkanovića i Dvořákova Serenada za gudače u E duru. U sklopu ciklusa Jesenji glazbeni moskar održavat će se koncerti svakoga petka do kraja listopada. 

Hrvatski dirigent, violončelist i pedagog Pavle Zajcev ponajviše je poznat kao solistički, komorni i orkestralni glazbenik. Violončelo je diplomirao 1998. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Valtera Dešpalja nakon kojeg se usavršavao na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Baselu u klasi prof. Ivana Monighettia.  Kao komorni glazbenik sudjelovao je na mnogim festivalima te surađivao s umjetnicima kao što su Julian Rachlin, Mischa Maisky, Torleif Thedeen, Lawrence Power, Gordan Nikolić, Đuro Živković, Edin Karamazov i dr. Od 2010. djeluje kao stalni suradnik ansambla Antiphonus pod vodstvom Tomislava Fačinija.

Od 2002. do 2010. godine bio je solo-čelist u Simfonijskom orkestru HRT-a, od 2005. radi kao docent, a od 2013. kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2017. upisao je studij dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Mladena Tarbuka i Tomislava Fačinija. Svoj dirigentski debut ostvario je 2011. sa Gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu čiji je dirigent i umjetnički ravnatelj bio od 2011. - 2014. Redovito snima za Hrvatsku radio-televiziju.

Dodatne informacije i rezervacije ulaznica dostupne su na brojeve 417 110 i 091 6137314, a ulaznice se mogu kupiti uz niz popusta i pogodnosti.

Ciklus Jesenji glazbeni moskar organizira Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i hotelom Rixos. Svi koncerti organizirani su u skladu s epidemiološkim mjerama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.