Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras koncert austrijskog ansambla Vivid Consort

04.02.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Hrvatsko-austrijsko društvo

Hrvatsko-austrijsko društvo

Foto: - / -

Koncert austrijskog ansambla Vivid Consort, koji donosi zanimljivu kombinaciju instrumentalne i vokalne izvedbe na povijesnim instrumentima, bit će održan večeras u 18 sati u povodu Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika u Glazbenoj dvorani Kneževa dvora.

Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba, Gradom Dubrovnikom, Sveučilištem u Zagrebu i Dubrovačkim muzejima već tradicionalno, u povodu Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika, organizira koncert austrijskog ansambla VIVID CONSORT.

Riječ je o tri mlade glazbenice s bečkom adresom: Christine Gnigler, Lorine Vallaster i Sheng-Fang Chiu koje su, zahvaljujući svojoj očaravajućoj kombinaciji instrumentalno-vokalne izvedbe na povijesnim instrumentima, privukle pažnju publike širom svijeta. Tijekom protekle godine nastupale su na priznatim europskim festivalima i koncertnim pozornicama, a u tekućoj sezoni, između ostalog, sudjeluju u projektnim ciklusima bečkog Konzerthaus-a.

U Glazbenoj dvorani Kneževa dvora izvest će program naslovljen „Bitter fruit“ (Gorko voće).

Zbirka je to ljubavnih pjesama renesanse koja „pruža uvid u misli ljubavnika i ljubavnica 15. stoljeća, romantičara i sanjara, zanosnih i maštovitih, te prenosi melankolične i gorko-slatke pjesme izvedbama blok- flauti s pjevanjem.“

Program „Bitter fruit“ ansambl je izdao na nosaču zvuka snimljenom u Beču 2018. godine, a ovim koncertom predstavit će ga i dubrovačkoj publici kao poklon u povodu Feste Sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika. Ulaz na koncert je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.