Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras "Krijesnice", a sutra "Simone, fragmenti" u teatru!

27.05.2022.

14:48

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Premijera "Krijesnice" ovog petka u Kazalištu Marina Držića

Premijera "Krijesnice" ovog petka u Kazalištu Marina Držića

Foto: Kazalište Marina Držića / -

Večeras od 20 sati u Kazalištu Marina Držića pogledajte “Krijesnice” u režiji Paola Tišljarića prema tekstu Tene Štivičić.

Već sutra, 28. svibnja gostuje naslov "Simone, fragmenti" u izvedbi Alme Price i Matije Dedića. Prije sutrašnje predstave će se održati i "Razgovori o kazalištu" s redateljicom Snježanom Banović od 19 sati koji moderira kniževnica Staša Aras. Ulazak na ovo događanje je slobodan.

"Krijesnice"u režiji Paola Tišljarića prema tekstu Tene Štivičić tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme , snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine.

Predstava "Simone, fragmenti" se temelji na djelima Drugi spol, Uspomene dobro odgojene djevojke i Snaga stvari. Samu autoricu Simone de Beauvoir igrat će prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Alma Prica, a s njom će na pozornici u dijalogu biti najbolji hrvatski jazz-pijanist i kompozitor Matija Dedić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.