Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras "Noć starog Orebića" na orebićkoj šetnici!

27.07.2019.

10:18

Autor: Radio Dubrovnik

Plakat

Plakat

Foto: - / -

Tradicionalna "NOć starog Orebića" održat će se večeras od 19.30 duž orebićke šetnice Obalom pomoraca i Obalom kneza Domagoja u organizaciji Lige protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet i u suradnji s Općinom Orebić i Općinskom turističkom zajednicom.

Riječ je kulturno-povijesnom, ali i turističkom i zabavnom događaju koji će, po zamisli organizatora i glavnog pokretača priredbe predsjednika Lige Nika Violića Jurice, Orebić vratiti u vrijeme svoje slavne pomorske prošlosti u drugoj polovici 19. stoljeća i u dane 1875. godine kada je Orebić posjetio austrougarski car Franjo Josip Prvi.

Program počinje u 19.30 dočekom cara i njegove supruge Elizabete, koji dolaze iz Korčule jahtom na glavnom orebićkom mulu. I carski par i svi sudionici feste bit će odjeveni u francjozefinske kostime i odore, a sve će biti popraćeno raznovrsnim zabavnim sadržajima i bogatim izborom jela i pića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.