Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras u Galeriji Sebastian otvaranje izložbe "Art is Life"

19.08.2019.

09:23

Autor: Radio Dubrovnik

Facebook

Facebook

Foto: - / -

Međunarodna umjetnička izložba slika i skulptura "Art Is Life" održat će se od 19. kolovoza do 25. rujna. Organizatori su dubrovačka Galerija Sebastian i Stjepko Art Udruga. Svečano otvaranje je večeras u 20 sati.

Izložba je nazvana po postulatu suvremenog hrvatskog slikara i pomorskog kapetana Stjepka Mamića „ART IS LIFE“ čije nove slike će biti predstavljene publici na ovoj izložbi na kojoj ovaj poznati dubrovački slikar sa zavidnom međunarodom reputacijom ugošćuje dvije vrsne međunarodne umjetnice: izraelsko-francusku skulptoricu Myriam Sitbon-Mendel i japansko-francusku slikaricu Yoshie Araki.

Mamićeva koloristična rapsodija slika koje publici dočaravaju prizore ljepote mora i morskih dubina nastale u razdoblju od zadnje dubrovačke izložbe u Galeriji Sebastian u zimu 2017. godine, nude osvježenje u doba Dubrovačkih ljetnih igara pozivajući nazočne da zarone u iskričavo plavetnilo Stjepkovog uprizorenja mora u bezbroj tirkizno-plavih nijansi.

druge dvije umjetnice svojim djelima slave pozitivnost u kojoj se umjetnosti i život prepliću i nadopunjuju na najbolji mogući način. Kao odraz pozitivne energije i prijateljstva ovih troje umjetnika koji su zajedno izlagali na ovogodišnjem Salonu ART Capital u čuvenoj pariškoj Grand Palais u veljači, iznjedrilo je ovu izložbu u kojoj su se isprepleli Stjepkovi motivi ljepote života morskih riba i kornjača sa Yoshinim veselim ribama, a sve povezalo poput najljepšeg amalgama profinjene brončane skulpture Myriam Sitbon Menedel, Stjepkove morske pitoreskne pejsaže i vedute njegovog rodnoga Grada Dubrovnika.

Kustos izložbe je povjesničar umjetnosti Ivan Viđen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.