Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras u Kneževu dvoru "A life for music" Joe Meixnera

01.06.2019.

12:09

Autor: Radio Dubrovnik

Sentimento

Sentimento

Foto: - / -

Festival Sentimento 2019. bit će otvoren u 20.30 sati koncertom "A life for music" u Kneževom dvoru. Publika će uživati u jedinstvenim i originalnim aranžmanima u kojima svjetski proslavljeni pijanist Josip Joe Meixner stvara novu umjetničku formu, sjedinjujući elemente klasične, jazz i soul glazbe.

Postoje veliki klavirski virtuozi i glazbeni inovatori, ali način na koji Josip Joe Meixner interpretira glazbu nije samo jedinstven, već i emocionalno vrlo snažan. Bez obzira svira li "Clair de Lune" od Debbusyja ili "Fragile" Stinga, uvijek je riječ o soulu s elementima klasike i jazza u Meixner stilu.

Postoje veliki klavirski virtuozi i glazbeni inovatori, ali način na koji Josip Joe Meixner interpretira dušu glazbe nije samo jedinstven, već i emocionalno vrlo snažan. Glasovir je počeo svirati u dobi od sedam godina. S dvanaest godina počeo je skladati, improvizirati i svirati na prvim koncertima. U petnaestoj godini uslijedio je njegov prvi angažman kao klavijaturista.

Arsen Dedić, Dado Topić, Zdenka Kovačiček, Radojka Šverko, Kazalište "Komedija", samo su neka imena s kojima je Josip Joe Meixner na početku svoje karijere surađivao. Nešto kasnije, boraveći u Los Angelesu, postao je pijanist za zvijezde poput Trini Lopeza, skladao je za Disney Channel, Fox Channel i postao traženim event-specijalistom na međunarodnoj sceni te svirao, između ostalih za Kevina Costnera, Larryja Flinta i Ursulu Andress.

Po povratku u Austriju dijelio je pozornicu s Elton Johnom i Lisom Stansfield na spektaklu protiv AIDS-a Life-Ball i u suradnji sa manufakturom klavira Bösendorfer održao koncert u dvorani bečkih Filharmoničara, znamenitom Musikvereinu.

Josip Joe Meixner je skladatelj, producent, glazbeni znanstvenik koji se posvetio glazbenoj medicini i terapiji glazbom i utemeljitelj piano medicine. No ponajprije, on je pijanist. Svaki puta kada njegovi prsti dotaknu tipke klavira, on u glazbi udahne život i dušu. Što je to što svaki od njegovih koncerata čini tako posebnim?

Sa svojim jedinstvenim i originalnim aranžmanima, Josip Joe Meixner stvara novu umjetničku formu, u kojoj sjedinjuje elemente klasične, jazz i soul glazbe. Pijanist koji se na svjetskim pozornicama osjeća kao kod kuće, majstor i čarobnjak klavijature - ­Josip Joe Meixner.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.