Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras u ljetnom kinu Jadran pretpremijera "Generala"

05.08.2019.

11:59

Autor: Radio Dubrovnik

KInematografi Dubrovnik

KInematografi Dubrovnik

Foto: - / -

Danas, na Dan domovinske zahvalnostri, u ljetnom kinu Jadran u 21.30 sati bit će pretpremijerno prikazan dugo očekivani film "General" Antuna Vrdoljaka. Nakon pretpremijere, film će biti u redovnom programu Kinematografa Dubrovnik od 8. kolovoza.

Riječ je o filmu koji je izazvao veliku pozornost javnosti i medija kao biografska ratna drama o Anti Gotovini, jednom od najistaknutijih zapovjednika u Domovinskom ratu, koji je zbog vojnog iskustva i sposobnosti vrlo brzo napredovao u hijerarhiji i na kraju dobio čin generala.

Lik Ante Gotovine utjelovio je Goran Višnjić, a uz njega u filmu se pojavljuju i ostala velika glumačka imena - Mustafa Nadarević (general Janko Bobetko), Tarik Filipović (generala Davor Domazet Lošo), Boris Svrtan (general Ante Roso), a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.