Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras u Luži izložba "Krajolici" dubrovačkih likovnjaka

02.07.2019.

11:43

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Večeras u 20 sati u Luži se otvara izložba radova članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika „Krajolici“, kao nastavak ciklusa tematskih izložbi u kojoj kroz temu pejzaža autori slikaju detalje našeg zavičaja.

U različitim likovnim izričajima i bojama našeg podneblja krajolik je prikazan na tridesetak radova članova udruge.

Izložba je sufinancirana sredstvima Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za kulturu i baštinu. Izložbu su pomogli Kinematografi Dubrovnik.

DUBROVAČKA UDRUGA LIKOVNIH UMJETNIKA (DULU) djeluje četrdeset godina. Danas broji 26 aktivnih članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Uz godišnje izložbe svojih članova Udruga organizira županijske izložbe te godišnje likovne kolonije na kojima osim članova Udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva. Radovi s održanih kolonija prezentiraju se na izložbama u Dubrovniku i čitavoj Županiji. Od 2007. godine DULU sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira HRVATSKI SABOR KULTURE, te je 2007. godine u Bjelovaru i 2010. godine u Karlovcu i 2016. u Koprivnici dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo.

Sudionici izložbe:
NEDJELJKA GLIGOR NENE
DUBRAVKA RATHMAN
BALDO BOŽOVIĆ
VEDRAN GRABOVAC
MIRICA DUBČIĆ
NIKOLA NINO DUBČIĆ
LUCE ĐURAŠ
MARIJANA HURE
RINA ANDELIĆ
ZLATA LUČEV PEROVIĆ
PERO SKVRCE
MIROSLAV STAMATOVIĆ
DRAGICA MACA LUČIĆ
MARIJAN FRAGIĆ
MARO KRISTE
ANDREA VUKOJA
MIŠO BARIČEVIĆ
ANA SALAI BARČOT
VALTER KOŽUL

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.