Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras u Male braće tradicionalni koncert "Radost svijetu"

27.12.2019.

12:33

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Tradicionalni božićni koncert koji se od 1991. godine neprekidno održava u ckrvi Male braće na isti dan, 27. prosinca, i ove će godine okupiti orkestar, dubrovačke zborove i klape. Početak koncerta je u 20 sati.

Na koncertu koji nosi naziv „Radost svijetu“ nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar, Mješoviti zbor Libertas, Dubrovački komorni zbor, Zbor Blasius, Mješoviti katedralni zbor, Klapa Kaše, Klapa Kolafjaka, sopranistice Marija Kristina Tomić i Paulina Đapo i mezzosopranistica Laura Hladilo Kocković, dok će koncertom ravnati Maja Marušić, Viktor Lenert i Frano Krasovac.

Na programu su tradicionalne pučke božićne pjesme i napjevi pa će tako publika moći poslušati tradicionalne „Veselje ti navješćujem“, „Kyrie Eleison“, „Na očice se tvoje“, „Radujte se narodi“; „Djetešce nam se rodilo“, „Narodi nam se kralj nebeski“, „U sve vrijeme godišta“ kao i brojna druga prigodna djela. Ulaz na koncert je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.