Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras u Sponzi koncertna promocija albuma "Tezoro" klape Kaše

20.09.2019.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Klapa Kaše

Klapa Kaše

Foto: - / -

Koncertna promocija novog albuma "Tezoro" klape Kaše održat će se večeras u 20.30 u palači Sponza. Prihod od ulaznica namijenjen je akciji Zajedno za Ninu. Cijena ulaznice je 70 kuna, a karte se prodaju jedan sat prije početka koncerta. Rezervacije su moguće na broj 092 336 9780.

Klapa Kaše iz Dubrovnika, koja je više puta nagrađivana za svoje sjajne izvedbe, objavila je novi studijski album pod nazivom “Tezoro” u kolovozu. Nedavno objavljeni najavni singl “Marčelina” i preostalih 11 pjesama s albuma nose duh davnog pjeva dubrovačkih gospara, pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja.

Klapa koja je dobila ime po lukobranu Kaše kod stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja, nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva. Redovito osvajaju odličja među kojima prednjače tri pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu u Omišu, 2012, 2014. i 2018. godine.

“Ovo je naš treći album čija je priča započela s “Petrunjelom”, a završava s Marčelinom”, u malo drugačijem zvuku i ambijentu od onoga na što smo naviknuli publiku” – rekao je Vicko Dragojević, voditelj klape koji još jednom naglašava kako cijeli album nosi duh Dubrovnika.

“Tezoro” je nasljednik albuma “Tragom Republike” iz 2014. godine, a taj naziv nosi i njihov vlastiti koncertni program u kojemu su reanimirali i okupili 16 izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazali glazbeni odraz dubrovačke glazbene povijesti. Dubrovnik je simbol Hrvatske povijesti, a klapa Kaše je simbol Dubrovnika!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.