Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras u Teatru Lero premijera "Orlandovog sna"

30.05.2019.

10:18

Autor: Radio Dubrovnik

Teatar Lero

Teatar Lero

Foto: - / -

U nastavku svojih programskih aktivnosti namijenjenima najmlađoj publici, Studentski teatar Lero pripremio je novu glazbenu-scensku izvedbu pod naslovom "Orlandov san" za djecu od 5 do 12 godina. Premijerna izvedba je večeras u 19 sati na Lerovoj privremenoj sceni u trećoj lađi u Lazaretima.

To je priča o Orlandu i ispričan vremenopis kamenog viteza koji je već 600 godina stanovnik grada koji voli one koji u njemu žive, ćute ga, s njim sanjaju, bude se i dijele ljepotu bez koje ne bismo bili mi, niti Dubrovnik a niti Orlando. Stoji on tako miran, stamen, kamen, blažen i zagledan u srcu grada. Iza leđa pazi ga, kao i sve nas, sveti Vlaho. Ispred njega je stara carinarnica Sponza, s lijeve strane Stradun sa svojim ljetnim gužvama i zimskim propuhom, a sa desne strane može se u staru luku. Iznad je gradski zvonik koji broji i odbrojava i naše i njegove godine. Tko je bio Orlando i zašto su mu Dubrovačani posvetili kip kojim su uljepšali grad ali i odali slavu njegovom junaštvu? O tome govori Lerova izvedba u kojoj je ispričan dubrovački Orlandov san!

Pripovjedaju: Jasna Held i Ksenija Medović uz glas u offu Nike Nagy. Predstavu je priredio Davor Mojaš, scenografiju i svjetlo Mato Brnjić, kostimografiju Ksenija Medović, tonsku montažu Viktor Lenert, video i grafički dizajn Nora Mojaš a rekvizita je iz Lerovog fundusa Osto Ariosto.

Prva pretpremijera je održana 13. svibnja 2019. na Lerovoj sceni u Lazaretima, na dan kada je prije 600. godina postavljen Orlandov kip u Dubrovniku.

Predstava je ostvarena uz potporu Grada Dubrovnika kao dio projekta „2019.-Orlandova godina“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.