Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Veličanstveni Verdijev "Requiem" u Dubrovniku

31.03.2023.

07:25

Autor: Radio Dubrovnik

Verdijev "Requiem" u Dubrovniku

Verdijev "Requiem" u Dubrovniku

Foto: DSO / -

U sklopu manifestacije Kršćansko lice kulture te u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Akademskog zbora Pro musica i Vijeća za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije, u crkvi Male braće izvest će se večeras Requiem Giuseppea Verdija.

U izvedbi ovog monumentalnog djela sudjeluje više od 160 izvođača: Dubrovački simfonijski orkestar, Akademski zbor Pro musica, četiri solista: sopranistica Alketa Cela, mezzosopranistica Sanja Anastasia, tenor Kim Jeongkyu i bas Ivan Tomašev, a sve pod ravnanjem maestra Noormana Widjaje.

Verdi je Requiem skladao u zrelom razdoblju svog umjetničkog stvaranja, praizveden je 1874. godine te je polučio golem uspjeh unatoč kritikama suvremenika. Ovo djelo je snažno, potresno, veličanstveno i zahtjevno. U Dubrovniku će se ponovno izvesti nakon dužeg vremena i ujedno je velika završnica ovogodišnjeg izdanja manifestacije Kršćansko lice kuture.

Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.