Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Veselo druženje vrtića i Odjela za djecu i mlade u susret 1048. Festi

01.02.2020.

10:08

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Povodom Feste sv. Vlaha, Odjel za djecu i mlade Dubrovačkih knjižnica nastavio je sa svojim aktivnostima za najmlađe. U pričaonici za više vrtićke uzraste, Odjel su posjetili grupe iz vrtića Škatulica, Župa i Pile 2 kojima je knjižničarka Deša Ficović Kosović objasnila sve o nadolazećoj 1048. Festi.

Tako su najprije poslušali priču o “Čudu svetog Vlaha”, pa su uz mnoga pitanja, smijeh i pjesmicu u čudu napustili Knjižnicu. Put ih je odveo do crkve sv. Stjepana, gdje se Stojku ukazao sveti Vlaho, a potom su se sjurili niz ulice do Kneževog dvora, kao što je to učinio Stojko te davne 972. godine. Ispred crkve sv. Vlaha su ispričali još koju priču, a na kraju sve zaokružili jednim kolektivnim grličanjem u Katedrali. Tako su putevima Stojka završili veselo druženje u susret već 1048. Festi svetog Vlaha.

Također, danas se u Ogranku Lapad održao lutkarski igrokaz "Kako je sveti Vlaho postao zaštitnik Dubrovnika" i pričaonica za učenike nižih razreda osnovnih škola. U Ogranku Mokošica se povodom Feste otvorila izložba fotografija građana „Grad u slici“, a održalo se i predstavljanje slikovnice Diane Brkić i Dječjeg vrtića Pčelica pod naslovom „Orlando, hrabri vitez“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.