Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijenci na posljednjem počivalištu Marina Držića u Veneciji

09.05.2019.

15:19

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Izaslanstvo Grada Dubrovnika boravi u posjetu gradu prijatelju Veneciji gdje će danas poslijepodne u sklopu 58. Venecijanskog bijenala biti otvorena izložba "Mjesto isprekidanih odlazaka", plod suradnje dva grada i njihovih ustanova.

Tijekom boravka u Veneciji predstavnici Grada Dubrovnika predvođeni gradonačelnikom Matom Frankovićem posjetili su u četvrtak crkvu sv. Ivana i Pavla, gdje je 1567. godine pokopan Marin Držić.

U ime Grada Dubrovnika, gradonačelnik Franković položio je vijenac na spomen ploču podignutu u čast ovom slavnom hrvatskom komediografu, pjesniku, dramskom piscu, autoru političkih tekstova i glumcu, a koja se nalazi u pobočnoj kapeli lijevo od glavnog oltara ove venecijanske bazilike.

Podsjetimo, kao rezultat ugovora o bratimljenju potpisanog između grada Dubrovnika i grada Venecije 2012. godine kojim se podupire daljnja suradnja dvaju gradova posebice u domeni kulture, grad Dubrovnik se po prvi puta predstavlja u Veneciji tijekom Venecijanskog bijenala velikom izložbom troje dubrovačkih umjetnika pod nazivom "Mjesto isprekidanih odlazaka", koja će ostati otvorena do 24. studenog 2019. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.