Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijesti iz kulture

18.06.2015.

15:37

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačka večer donosi niz događaja iz kulture.

U uvali Lapad večeras će se održati humanitarni koncert za našu sugrađanku Maru Maltarić. Nastupaju: Gruhak, Silente, Valetudo, Feredon i DJ Maroje. Koncert se održava u Caffe baru Promenada, početak je u 19 sati. 

Koncertom violončelistice Ane Rucner u Parku Orsula večeras u 21 sat počinje 5. festival Ana u Gradu. Na programu su djela Beethovena, Vivaldija, Piazolle, Hačaturijana i tradicionalne skladbe, Prihod od ulaznica cijelog festivala "Ana u Gradu" namijenjen je za pomoć mladoj dubrovkinji Mari Maltarić.

U Kneževu dvoru u 21 sat koncert komorne glazbe priređuje Dubrovački simfonijski orkestar. Uz Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra nastupit će pijanistica Beatrice Berrut iz Švicarske. Na programu su Kvartet br. 2 u D molu, opus 76 Josefa Haydna i Klavirski kvintet Antonina Dvoraka.

Balom pod maskama, gdje se umjetnici i izvođači miješaju s publikom na ulazu u festivalske prostore u Art radionici Lazareti, koji će tako, od 20 sati, biti pretvorena u Vrt radosti i otvaranjem izložbe fotografija Portretiranje 10 godina Le Petit Festivala onako kako ih je svojim okom vidio Željko Tutnjević, počinje 11. Le Petit Festival du Theatre.Posebna zanimljivost ovogodišnjeg Festivala je održavanje u dva grada i u dvije države - u Dubrovniku do 20 lipnja, a u finskom grado Hanko od 28. - 30. kolovoza. 

Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Dubrovnik i Zavičajna udruga Neum u Dubrovniku pozivaju na predstavljanje knjige dr. sc. Domagoja Vidovića "ZAŽAPSKA ONOMASTIKA". Uz autora, o knjizi će govoriti Marija Vučković, Marinko Marić, Stanislav Vukorep i Boris Njavro, a promocija će se održati u dvorani Sv. Ivana Pavla II. u Samostanu svete Klare u 20 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.