Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Violinist Dan Zhu s DSO-om i Urošem Lajovicem večeras u Dvoru

31.05.2019.

11:59

Autor: Radio Dubrovnik

DSO

DSO

Foto: - / -

Završni koncert ciklusa "Dubrovačko glazbeno proljeće" održat će se večeras u 21 sat u atriju Kneževa dvora. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će Uroš Lajovic, dok će kao solist nastupiti jedan od vodećih kineskih glazbenika na međunarodnih sceni, violinist Dan Zhu.

Na programu koncerta su Mozartove Kasacije u G duru i Bernsteinova Serenada (prema Platonovom "Simpoziju").

Iza glasovitog maestra Uroša Lajovica više je od četrdeset godina iskustva, preko 1 350 koncerata, rad s preko devedeset orkestara i s više od 850 solista. Dirigirao je preko 1 500 simfonijskih djela te premijerno izveo 80 skladbi slovenskih i inozemnih autora, a na dirigentski put izveo je više od 300 studenata kojima je predavao širom svijeta, od rodne Ljubljane do Beča, od Zagreba do Šangaja.

Violinist Dan Zhu naširoko je poznat kao jedan od najboljih i vodećih kineskih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni. Izvodio je na međunarodnim scenama Europe, Amerike i Azije, a prema magazinu Strad opisan je kao 'umjetnik izražene skromnosti i predivne produkcije tonova'. Njegova nedavna trijumfalna izvedba s Bostonskom simfonijom na Tanglewood Festivalu je od strane kritike opisana kao 'doista brlijantnom, snažnom i izglađenom'. Nastupio je s mnogim orkestrima kojima su ravnali dirigenti Christoph Eschenbach, Zubin Mehta, Philippe Entremont i drugi ugledni dirigenti.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.